• Volg RLT Rental

Over RLT Rental

Wij zijn RLT Licht, Geluid & Podiumtechniek. Ons bedrijf is begonnen als een verhuurbedrijf in licht, geluid, video en podia. Tegenwoordig is dit veranderd in een bedrijf wat maar één motto heeft en dat is het technisch ontzorgen van de klant. Wij gaan met u om tafel en kunnen voor u het complete technische aspect uit handen nemen. Of het nu gaat om rigging, verlichting, geluid, podia, dranghekken of tribunes, wij kunnen alles voor u regelen. Ook de contacten met de locatie over alle technische voorzieningen kunnen wij voor u uit handen nemen. Ook helpt ons bedrijf u graag mee in het creëren en ontwerpen van de show. Elk evenement begint met een leeg vel papier en een potlood. Vanaf hier beginnen wij aan het bouwen van een onvergetelijk evenement. Onze concepten zijn altijd maatwerk en bieden creatieve en innovatieve oplossingen.

Concept en show design:
Zo hebben wij een Wysiwyg-studio waar u stap voor stap kunt meekijken hoe uw evenement tot stand komt. Wij kunnen hierin 3D-tekeningen maken van uw evenement en u kunt als het ware het evenement nu al beleven en eens door de zaal lopen in een 3D-render. In dit programma kunnen wij het ontwerpen gelijk koppelen aan bijvoorbeeld praktische werktekeningen die wij gebruiken tijdens de opbouw van het evenement. Ook is het mogelijk vooraf in onze 3D studio het licht en het instarten van video en/of audio te programmeren, zodat dit niet meer op locatie hoeft. Hierdoor hoeft u de locatie minder lang te huren, wat veel kan schelen in de kosten.

Licht en set design:
Van een paar LED-parren tot 200+ movingheads, niks is ons te gek! Dit is het leukste deel van ons vak, het maken van plaatjes en het creëren van ervaringen en emoties. Veelal word er gedacht dat er veel licht nodig is en hier hoge budgetten voor nodig zijn, maar vaak kan er door een slim setontwerp en een creatief lichtplan met minder meer worden bereikt. Denkt u eens aan mooie doeken, videoschermen, showtrappen en verhoogde podia. Wij hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in decor en doeken en kunnen veel leveren uit onze eigen voorraad. Ook hebben wij zelf showtrappen in de verhuur waarvan elke trede iedere kleur kan krijgen. Indien u decor nodig heeft wat nergens te krijgen is, kunnen wij dit ook in-house zelf voor u produceren. Zo kunnen wij binnen ieder budget een onvergetelijke show neerzetten.

Audio design:
Vaak word er gedacht dat het simpel neerhangen van een paar luidsprekers voldoende is, maar dit is een vak apart. Er moet rekening gehouden worden met de akoestiek van het gebouw, waar de mensen staan en/of zitten, wat voor muziek er komt en wat de volumes moeten zijn, en wat vaak vergeten wordt zijn zichtlijnen.  Wij kunnen van tevoren een geluidsontwerp maken waar al deze zaken in aan bod komen. Zo zal iedere bezoeker het evenement op de juiste manier kunnen ervaren.

Controls:
Nu klinken al deze plannen en concepten natuurlijk goed, maar zonder de juiste technologie om dit alles technisch aan te sturen is dat niets waard. Een lichttafel, geluidstafel of een mediaserver is slechts een hulpmiddel, maar als het gaat om betrouwbaarheid zijn wij in het bezit van top level apparatuur. Wij werken altijd met de nieuwste software en hebben de juiste mensen die emoties tot leven kunnen laten komen. Het licht en de video moeten passen bij de sfeer en geen overhand hebben, want het gaat natuurlijk om de presentatie of de artiest! Ook het geluid moet goed zijn. Niet te hard en niet te zacht. Wanneer dit alles tezamen valt, creëer je een beleving.

Neem contact op

Beveiliging tegen spam

 Ja, ik ben geen robot :)

Verhuur folder

Download de folder nu.

Beveiliging tegen spam

 Ja, ik ben geen robot :)

Als freelance licht technicus werk ik altijd op een erg prettige manier voor RLT Rental. Erg leuke projecten en de apparatuur is super netjes en goed voor elkaar!
Pieter Bouma, Freelance operator
Pieter Bouma

RLT heeft in de afgelopen jaren al veel van onze producties tot een enorm succes gemaakt. Eigenaar Remco Dijkstra is zeer professioneel en denkt van het begin tot het einde mee bij zowel conceptontwikkeling en ontwerp, hij is probleemoplossend en werkt hierbij ook altijd binnen het budget. Kortom een geweldig bedrijf waarmee we nog veel grootse projecten mee gaan uitvoeren. We raden RLT daarom van harte aan bij onze relaties!
Petra van Straaten, TEC International B.V.
Petra van Straaten

© 2024 RLT Rental. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer | Algemene voorwaarden. Website door Lives Internet & Marketing.